Voetgangersmanagers voor Brussel

TRIDÉE leidt opnieuw ambtenaren op in voetgangersbeleid, in opdracht van Brussel Mobiliteit.

Te voet gaan telt, en voetgangersbeleid moet, mét ambitie. Meer dan ooit is dat duidelijk in Good Move, het gewestelijk mobiliteitsplan, in voortzetting van al jarenlange inspanningen voor de voetganger. TRIDÉE is daar al van bij de start een partner in. Op vraag van Brussel Mobiliteit leiden wij opnieuw ambtenaren op uit brede beleidsdomeinen op alle bestuursniveaus, over wat zij kunnen doen voor de voetganger.

Welke plek heeft de voetganger in mobiliteitstrends, maar ook in diverse beleidsdoelstellingen zoals gezondheid, sport, handel en sociale inclusie? En vooral: hoe maken we de stad écht voetgangersvriendelijk, en hoe openen we de publieke ruimte voor alle voetgangers, met hun brede scala aan eigenschappen, mogelijkheden, verlangens en gedragingen? Hoe maken we voetgangersvriendelijke wijken, met netwerken en routes in een autoluwe omgeving? Hoe maken we voetgangersvriendelijke straten en pleinen, door te werken aan ontwerp, uitrusting en universele toegankelijkheid?

Doorheen de drie modules gaan deelnemers ook zelf aan de slag met terreinopdrachten: bedenk een toekomstbeeld van een voetgangersboulevard, observeer gedrag op een voetgangersvriendelijk plein, verken het potentieel van trage wegen, maak een quickscan van een functionele route en voer een toegankelijkheidsaudit uit.


Wil je graag meer weten over dit project?
Contacteer ons !

 

Opleiding Brussel

Voetgangers2

Contactpersonen:

Dirk Dufour
M: dirkd@tridee.eu
Fernand Cocq

Fernand Cocq

Gerelateerde Projecten

Mobiliteitsadviseurs opleiden voor Brussel

Ruim tien jaar al is TRIDÉE programmacoördinator en docent in de CEMA-opleiding in opdracht van Brussel...
Lees meer

Fietsmanagers voor Brussel

TRIDÉE leidt opnieuw ambtenaren op in fietsbeleid, in opdracht van Brussel Mobiliteit.
Lees meer

Snelcursus duurzame mobiliteit

Een in-house opleiding in duurzame mobiliteit voor bedrijf Lombardi
Lees meer

Webdesign by Studio Odilo Girod. Built by Gerben Schmidt, BlogBird.